The best Side of kültür mantarı tohumu

Kompost hazırlanırken su olarak klor içermeyen su kullanılmalıdır. Bunun için taşıma su veya doğrudan dere suları kullanılabilir. Klor, istiridye mantarı tohumlarının gelişimini ve verimini olumsuz olarak etkileyecektir.

Yüksek oranda demir ve B vitamini içerir. Bağışıklık sistemine destek verir. Sindirime iyi geldiği için kabızlık tedavisinde de propertyımcıdır. İstiridye mantarı tarifi: İstiridye mantarı nasıl pişirilir?

It is possible to electronic mail the site operator to allow them to know you ended up blocked. Remember to involve That which you had been undertaking when this web site came up as well as the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this website page.

Biraz sarımsak ve soğanla buluştuğunda adeta zirveye oynayan tadıyla damaklarda iz bırakan bu nefis mantarı gelin birlikte tanıyalım ve yetiştirilmesinden faydasına dek tüm özelliklerini keşfedelim.

İstiridye mantarı aynı zamanda D vitamini ve selenyum dahil olmak üzere başka besinleri de barındırmaktadır.

 Bu işlemde 10 kilogram kompost kullanılacaksa en fazla 500 gram civarı mantar tohumu kullanmak uygun olacaktır. Bu karışımın hazırlanmasının ardından ise mantarların yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekmektedir.

En son tereyağını tavaya koyun ve eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra artworkık tavayı ocaktan alabilirsiniz. Detaylı tarifi için buraya: İstiridye mantar sote tarifi

• Soğumaya bırakın: Sterilizasyon işlemi bittikten sonra torbaları veya kapları soğumaya bırakın.

Mantar miseli ismi verilen mantar tohumlarının kompost içerisine homojen bir şekilde dağıtılması gerekir. Mantar miseli ile kompostu doğru şekilde ve doğru oranlarda karıştırıldığında verimli get more info sonuçlar elde etmek mümkündür.

• Tahılları misel ile karıştırın: Kurumuş tahılları, steril bir çalışma yüzeyinde ve steril eldivenlerle karıştırın. İstiridye mantarı miselini tahıllara ekleyin ve iyice karıştırın.

Tohumun kompost içinde iyice ve düzgün bir şekilde dağıtılması çok önemlidir. İoffer bir yetiştirme ortamı için Ortalama olarak 10 kg kompost içine three hundred gram ile 500 gram arasında tohum karıştırılması gerekir. Mantarı hem evde hem de serada kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

l Kompost karanlık bir odada tutulmalı bunun yanında her gün bir fileıs fıs gardenımı ile sulanmalıdır.

Mantarın beslenmesi için gerekli olan ortam; çeşitli organik maddelerin ayrıştırılması ve bazı besin elemanlarının eklenmesi sonucu elde edilir. Bu özel şekilde hazırlanan ortama mantar yetiştiriciliğinde “Kompost” denilmektedir

Kompost içerisindeki katı besin maddelerine substrat denir. İstiridye mantarı miselinin yani tohumun gelişimi, katı besin maddesi yani substrat içindeki karbon/azot oranına bağlıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *